Het doel van iedere onderneming, klein of groot, is praktisch hetzelfde: Maximale winst behalen met een zo efficiƫnt mogelijk kostenplaatje. Alles wat een bedrijf doet draait daar omheen. Het is dus logisch dat een bedrijf constant op zoek is naar oplossingen die dat kunnen verbeteren. Tevreden personeel is een zeer belangrijk element in dat plaatje. Samen met de werkplek in de cloud.

“Het nieuwe werken”

Nog steeds wordt veel gesproken over “het nieuwe werken”. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om personeel flexibel thuis te laten werken. Naast de voor de hand liggende voordelen daarvan (zoals het besparen van tijd en brandstof om naar het werk te komen), zitten er nog meer voordelen aan. Uit een studie onder 509 mensen die thuis werken, is gebleken dat maar liefst 91% van mening is dat ze productiever zijn als ze thuis werken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we massaal de huur van onze kantoren op moeten zeggen en met z’n allen aan de keukentafel gaan zitten. Een veel genoemd nadeel van thuis werken: Het verminderde contact met collega’s. Het is voor veel bedrijven van essentieel belang dat collega’s snel en zonder drempels met elkaar kunnen communiceren. Uiteraard kan dit ook via een chat-applicatie, maar de persoonlijke touch mag niet vergeten worden.

Uitdagingen

Het nieuwe werken brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe gaat u uw ICT inrichten om dit allemaal vlekkeloos te laten verlopen? U moet er niet aan denken dat werknemers allerlei bestanden en gegevens gaan doormailen naar zichzelf, hier thuis mee aan de slag gaan, terug mailen naar kantoor, en vervolgens de bestanden op de eigen laptop vergeten. Voor de wekelijkse blog-post is dat natuurlijk niet erg, maar als we het hebben over bijv. financiƫle gegevens, wordt het een ander verhaal. Daarnaast bestaat ook het risico op een virus of cryptolocker. Oh, en die versie van Windows en Office mag toch best illegaal zijn?

 

De beste oplossing om het nieuwe werken vlekkeloos te laten verlopen: Breng de werkplek naar cloud.

De werkplek in de cloud

Met een werkplek in de cloud kan iedere werknemer op ieder apparaat met een internetverbinding inloggen op zijn eigen virtuele desktop. Die desktop in de cloud ziet er overal exact hetzelfde uit en werkt precies als een normale pc met Windows. Het grote verschil? Bestanden en programma’s worden niet lokaal op de schijf opgeslagen, maar op de server. Die server staat extern en wordt 24/7 gemonitord. Virus? Geen probleem. We zetten zo een back-up terug zodat u snel weer verder kunt.

Nog een groot voordeel van de werkplek in de cloud is dat het schaalbaar is. Heeft u tijdelijk meer of minder werkplekken nodig, dan stijgen of dalen de kosten mee. Voorbij is de tijd dat om de zoveel jaar een investering gedaan moet worden om de lokale ICT up-to-date te houden.

Vraag direct meer informatie aan en ervaar zelf het gemak van de werkplek in de cloud.