Hoewel er nog geen officiële datum bekend is, lijkt het er op dat ISDN per begin 2018 helemaal stopt. Deutsche Telecom is op dit moment reeds actief bezig met het uitfaseren van ISDN.

ISDN, de techniek die zorgt dat er over een enkele lijn meerdere telefoongesprekken gevoerd kunnen worden, is relatief gezien een dure dienst. Toch maken veel bedrijven (zoals hotels, met op iedere kamer een telefoon) hier nog steeds gebruik van. Het stoppen van ISDN heeft dus verregaande gevolgen voor bedrijven die voor het aanbieden van hun diensten gebruik maken van ISDN.

De oplossing voor de toekomst

Er zal actie ondernomen moeten worden om het wegvallen van ISDN op te vangen. De oplossing bij uitstek: VOIP (Voice Over Internet Protocol); bellen over het internet.

Met VOIP bent u klaar voor de toekomst. Alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telefonie zullen toegespitst worden op VOIP. Misschien maakt u zelfs al gebruik van VOIP zonder dat u het door heeft!

voip-telefoon

Voordelen van VOIP:

  1. VOIP is goedkoper dan ISDN. Overstappen zal een fikse kostenbesparing met zich mee brengen.
  2. Extra functies: Menu’s, voicemail, wachtrijen met vermelding van plaats, en nog veel meer.
  3. Nummerbehoud: Alle nummers worden gewoon mee overgenomen.

Maar wat dan als het internet uit valt?! Ben ik dan niet meer bereikbaar?!

Integendeel. Het voordeel is juist dat, mocht het internet uitvallen, de lijn automatisch doorgeschakeld wordt naar een mobiele telefoon. Zo ben u verzekerd van een altijd werkende telefoonlijn.

Overstappen

Het is verstandig om nu al op zoek te gaan naar een betrouwbare VOIP-aanbieder. U heeft dan alle tijd om rustig alle mogelijkheden te bekijken en te zoeken naar de beste oplossing. Als u langer wacht tot het moment echt daar is, dan wordt het moeilijker.

Servicenet IT Facilities is hierbij uw partner bij uitstek. Wij bieden een all-in oplossing die u volledig ontzorgt, zodat de overstap voor ú zo soepel mogelijk gaat. Wij noemen dat: MyWorksp@ce Telefonie.

Neem vandaag nog contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak, zodat we onder het genot van een kopje koffie de mogelijkheden kunnen bespreken.