Steeds vaker maken bedrijven de overstap naar de cloud. Het grote bekende voordeel hier van is dat de lokale server de deur uit kan, en men verder kan met de aanwezige hardware, zonder dat daarvoor direct investeringen gedaan moeten worden. Alle kosten voor bijvoorbeeld licenties, onderhoud, updates en backups vallen weg en er blijft een duidelijk maandbedrag over.

Maar ooit zal het bakbeest onder het bureau het begeven, en zal er geinvesteerd moeten worden in nieuwe hardware. Er zijn dan een paar opties; zoals het vervangen van onderdelen van de PC, of de aanschaf van een thin-client. Deze opties kosten vaak honderden euro’s per werkplek.

Voor MyWorkplace maakt Servicenet gebruik van Citrix. Citrix is een virtualisatietool waarmee wij in staat zijn om het besturingssyteem en alle programma’s centraal te hosten, en beschijkbaar te stellen aan elke willekeurige pc, tablet of smartphone.

Een Raspberry Pi is een kleine, zeer betaalbare (vanaf €35,-) zgn. “singleboardcomputer”, die tot 90% minder energie verbruikt dan standaard PC’s. Oorspronkelijk werd de Pi ingezet voor educatieve doeleinden, maar de huidige versies kunnen ook uitermate goed functioneren als mediacenter of als eenvoudige desktopcomputer.

HDX-Ready-Pi

Citrix zag de mogelijkheden met deze kleine krachtpatser, en heeft een speciale versie van de Pi op de markt gebracht: de HDX Ready Pi, gebaseerd op de Raspberry Pi 3. Hiermee is het mogelijk om dezelfde gebruikerservaring te creeren als op een (veel duurdere) thin-client. Wij houden de ontwikkelingen hieromtrent goed in de gaten!

Bekijk onderstaande video voor een korte demo:

 

Wilt u meer informatie over wat Servicenet voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.